11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği Kapsamında Yerleşkemizde Fidan Dikimleri Gerçekleştirildi

11 Kasım 2019, Pazartesi 108

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği” nedeniyle 7 Kasım 2019 Perşembe günü yayımladığı genelgede, “Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; Milletimizin de desteği ile, her yıl 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştür” diyerek 11 Kasım’ı “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan etmiştir.

Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11:11’de 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde yaklaşık bir milyon kişinin katılımıyla 11 milyon fidanın eşzamanlı olarak toprakla buluşturma etkinliği düzenlendi. “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesi olarak 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde geleceğe nefes olmak için öğrencilerimiz ve diğer tüm katılımcılar ile birlikte fidanları toprakla buluşturduk.

Programda Arhavi Orman İşletme Müdürü Sayın Özgür Aktaş, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekilimiz Sayın Murat Kibar ve Arhavi İlçe Kaymakamı Sayın Fatih Dülgeroğlu günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yaptılar. Konuşmaların ardından yerleşke sahasında 500 adet fidanın dikimi Fakültemiz ve Meslek Yüksek Okulu akademik ve idari personeli, Arhavi Orman İşletme Müdürlüğü personeli, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Fidan dikiminin ardından Mimarlık Bölümü öğrencilerinin çalışmalarını içeren Mimari Proje Sergisi gezildi.