Biyobenzetim ve Biyotasarım: Yenilikçi ve Yaratıcı Bir Eğitim Yaklaşımı (Biyobeta Programı Eğitimi)

20 Mayıs 2019, Pazartesi 69

Ders içeriklerinizi yaratıcı bir bakış açısıyla geliştirmenizi hedefleyen Biyobeta Programı, TÜBİTAK 4005 destekli projedir. 1-8 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir, Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı UAM (EGE-MATAL)’da gerçekleştirilecek programa katılım ücretsiz olup şehir dışından gelen misafirlerimize yol ve konaklama desteği projemizden sağlanacaktır.

Katılım kontenjan ile sınırlıdır.

Başvuru için son tarih: 15 Temmuz 2019

Programın hedefi, mimarlık ve mühendislik alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetleri sürdüren öğretim üye ve elemanlarında biyobenzetim ve biyotasarım konularında farkındalık yaratmak, eğitim ve bilimsel düşünce sistematiklerinde bu temel yaklaşımı kullanmayı alıştırmak ve bunu gerçekleştirirken yenilikçi eğitim uygulamalarını kullanmalarını sağlamaktır. Biyobenzetim ve biyotasarım teknikleri Avrupa ve ABD’de okullarda öğretilmekte olup ülkemizde, az sayıda ve birkaç dersle sınırlıdır.

Mühendislik / mimarlık disiplinlerinde eğitim gören üniversite öğrencilerinin doğayı uygun tekniklerle inceleyebilmeleri ve tasarımlarında doğadan esinlenmeleri için eğitim yaklaşımlarını geliştirmek, derslere bu yaklaşımı entegre etmek üzere kazanımlar hedeflemektedir. Biyobeta hakkında detaylı bilgi ve kayıt için http://www.biyobeta.org/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.